Cu ocazia împlinirii a 14 ani de la războiul ruso-georgian, MAEIE condamnă agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Georgiei

  • 08 August 2022 12:03
Cu ocazia împlinirii a 14 ani de la războiul ruso-georgian, MAEIE condamnă agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Georgiei

Cu ocazia împlinirii a 14 ani de la războiul ruso-georgian, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Georgiei, din august 2008. Potrivit MAEIE, acțiunile militare ale Rusiei împotriva Georgiei drept „o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

Ministerul de Externe reiterează sprijinul ferm al R. Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, se arată în comunicat.

Amintim că în august 2008, armata rusă a intervenit în Georgia pentru a susține Osetia de Sud, regiune separatistă prorusă unde Tbilisi lansase o operațiune militară pentru a recupera teritoriul separatist. Luptele din Osetia de Sud au  durat câteva zile, timp în care armata rusă a reușit să împingă trupele georgiene afară din republica separatistă și să ocupe câteva orașe de lângă graniță.

În timpul conflictului, armata georgiană a pierdut 171 de soldați, iar cea rusă, 64, cu sute de răniți de ambele părți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău