Cu o pensie de peste 20 mii de lei, ex-președintele CCM, Tudor Panțâru, a obligat CNAS, prin intermediul instanței, să recalculeze valoarea acesteia

  • 12 Octombrie 2018 09:40
Cu o pensie de peste 20 mii de lei, ex-președintele CCM, Tudor Panțâru, a obligat CNAS, prin intermediul instanței, să recalculeze valoarea acesteia

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) va trebuie să recalculeze pensia fostului președinte al Curții Constituționale, Tudor Panțâru. Curtea Supremă de Justiție a considerat inadmisibil recursul depus de CNAS împotriva deciziei prin care instituția a fost obligată să recalculeze pensia fostului președinte al Curții Constituționale. Încheierea instanței supreme este irevocabilă, scrie Bizlaw.md.

Fostul judecător s-a plâns în instanță că pensia sa nu a fost recalculată conform majorării treptate a salariului de funcție al președintelui Curții Constituționale. Potrivit sursei citate, după decizia CSJ, pensia lui Tudor Panțâru, în calitate de președinte al Curții Constituționale, urmează să fie recalculată de către Casa Națională de Asigurări Sociale din mărimea salariului de funcție a judecătorului în exercițiu, care din data de 12 mai 2017 include atât salariul de bază, cât și sporul pentru exercitarea funcției de conducere a autorității de jurisdicție constituțională.

Anterior, instanța de judecată a obligat CNAS-ul să recalculeze pensia lui Tudor Panțâru din mărimea salariului de judecător al Curții Constituționale. Conform informațiilor din dosar, în data de 1 aprilie 2017, pensia acestuia constituia 20.336 de lei lunar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău