CU MINTEA DESCHISĂ | Viața cu și post cancer: cum poate fi îmbunătățită calitatea vieții persoanelor diagnosticate cu cancer

  • 21 Octombrie 2021 11:29
0%
00:00:00
00:00:00

Peste 58 de mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer în Republica Moldova, iar anual în jur de zece mii de cazuri noi sunt depistate.

Cancerul este a doua cauză principală a mortalității în țara noastră după bolile cardiovasculare, anual în jur de șase mii de persoane își pierd viața din cauza cancerului. Multe dintre aceste cazuri ar fi putut fi prevenite sau tratate cu succes dacă oamenii ar fi avut acces la informație și ar fi făcut controale medicale la timp. Evitarea discuțiilor despre cancer, frica de a pomeni numele bolii nu ajută la prevenirea bolii. La fel de important este accesul la informații relevante pentru cei care au trecut prin cancer sau care urmează un tratament. Despre ce avem nevoie să știm pentru a preveni cancerul sau pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor diagnosticate cu cancer discutăm azi, cu mintea deschisă, cu două supraviețuitoare a cancerului, Dorina Baltag și Tatiana Vascan.
 
 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău