CU MINTEA DESCHISĂ | Se spune că meseria este brățară de aur, dar este oare suficientă pentru ca o tânără, un tânăr să aibă o viață sănătoasă, împlinită?

  • 08 Octombrie 2020 14:13
0%
00:00:00
00:00:00

CU MINTEA DESCHISĂ din 08 octombrie 2020

Se spune că meseria este brățară de aur, dar este oare suficientă pentru ca o tânără, un tânăr să aibă o viață sănătoasă, împlinită? Conflictele, o sarcină neplanificată sau violența din familie sunt printre motivele care duc la abandon școlar sau incapacitatea tinerilor de a se adapta la un loc de muncă. Care sunt abilitățile de viață necesare și în relațiile de familie, și la locul de muncă pentru ca să putem să ne valorificăm potențialul uman? Ce e bine să știm despre corpul nostru, despre interacțiunea cu alți oameni, despre capacitățile noastre de a face față schimbărilor și situațiilor dificile?

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație a inițiat un program de dezvoltare a abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic. Despre obiectivele și motivațiile acestui program discutăm azi cu Viorica Invancenco, manageră de proiect, Cristina Țîțu, elevă la Colegiul Agroindustrial din Rîșcani, specialitatea turism și Dorina Putină, șefa secției didactice, profesoară de discipline opționale la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău