Cu mintea deschisă | La 18 ani, peste noapte, te trezești cu dreptul de a alege și a fi ales. Când, unde, cum ai avut ocazia să înveți și să conștientizezi ce libertăți și ce responsabilități implică acest drept?

  • 06 Februarie 2020 12:32
0%
00:00:00
00:00:00

Câți tineri din Moldova au ocazia să experimenteze dreptul de a alege în contexte reale și relevante pentru ei până la majorat, ca atunci când devin adulți să poată lua decizii responsabile? În câte familii și școli se învață și se exercită cu adevărat acest drept și se conștientizează consecințele respectării sau nerespectării lui?

Conform unui studiu realizat de Platforma Copiilor, mai puțin de jumătate dintre membrii consiliilor de elevi din școli au fost aleși direct de către elevi.


Timp de doi ani, elevi din 76 de școli din toată țara au participat la instruiri despre democrație și alegeri și au ales consilii ale elevilor în cadrul unui proiect organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală.

Ce impact a avut această rândunică în primăvara democrației noastre, povestim azi, cu mintea deschisă, cu Marcela Roșca, coordonatoarea proiectului și doi dintre beneficiari, elevi la liceul Dante Alighieri din Chișinău, Patricia Iovu și Marian Bucuci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău