CU MINTEA DESCHISĂ | ”Despre relația dintre familie și societate sau a cui e treaba ce se întâmplă în familie?”

  • 27 August 2020 12:40
0%
00:00:00
00:00:00

La 27 august, 2020 când are loc premiera acestei emisiuni se împlinesc 29 de ani de când Republica Moldova a apărut oficial ca stat independent pe harta lumii. Independent de URSS dar foarte dependent de mentalitatea propriilor cetățeni. Vrând-nevrând, în jurul acestei idei de stat independent încercăm să ne organizăm ca societate cu mai mult sau mai puțin folos pentru fiecare dintre noi.

 Cetățenii care la început sunt doar oameni se nasc printre alți cetățeni-oameni, de cele mai multe ori în niște organizații numite familii. Acolo se pun bazele felului în care înțelegem lumea, societatea în care trăim și în care căutăm să ne facem un loc.

Care e relația dintre societate sau comunitate și familie? În ce fel modul în care se percepe și se trăiește viața în familiile noastre influențează felul în care trăim în societate?

Dar și cum procesele din societate, influențează ceea ce se întâmplă în familii? Despre această relație complexă și impactul educației, politicilor de stat, al economiei sau al migrației asupra familiei discutăm azi, cu mintea deschisă, cu Andrei Eșanu, psihiatru, psihoterapeut și președinte al Federației Familiilor pentru Unificare și Pace în Lume din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău