Cu mintea deschisă | Violență verbală și fizică. Care este impactul ei asupra dezvoltării copiilor și viitorilor adulți

  • 17 Octombrie 2019 12:04
0%
00:00:00
00:00:00

Am discutat de mai multe ori aici la radio cu psihologi, sociologi, pedagogi și educatori parentali despre efectele nocive ale abuzului verbal și fizic asupra copiilor. Cazul profesoarei care abuza verbal copiii de clasa I, sesizat recent de părinți, ne cere să revenim la acest subiect. Pentru că astfel de cazuri nu sunt izolate, din păcate.

Cazul de la grădinița 185 din Chișinău de acum un an, sau cele de la grădinița 55 de acum 2 ani sunt doar printre puținele cazurile sesizate și care au devenit publice, dar multe altele rămân necunoscute și nerezolvate pentru că părinții nu știu cum să procedeze sau pentru că le este frică sau pentru că părinții și cadrele didactice nici măcar nu percep astfel de comportamente drept agresive.

Violența verbală și fizică față de copii se întâmplă în familiile, grădinițele și școlile din Moldova și de multe ori este percepută drept educație.

Ce definim drept violență verbală și fizică și care este impactul ei asupra dezvoltării copiilor și viitorilor adulți, dar și cum ne putem reeduca noi adulții, învățăm azi împreună cu Parascovia Topada, psiholog.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău