CU MINTEA DESCHISĂ | Cât de reală e viața noastră în mediul virtual: aspecte psihologice ale utilizării rețelelor de socializare

  • 30 Iunie 2020 15:25
0%
00:00:00
00:00:00

Cel puțin jumătate din populația Republicii Moldova utilizează activ rețelele de socializare, conform unor date de acum un an, iar cifrele sunt în continuă creștere.

 Acasă, la serviciu, în transportul public, în timpul liber, la cumpărături, oamenii postează și scrolează. O postare despre 5 ani de când suntem părinți urmată de un manifest pentru ecologie, apoi un anunț despre decesul unei persoane dragi, urmat de poze din vacanță și tot așa.

Oamenii se interesează de viața altora și reacționează cu inimioare sau fețe triste și furioase și vor s-o împărtășeacă pe a lor și să primească inimioare la rândul lor. Ce ne aduce și ne ține pe rețelele de socializare? De ce au ajuns să fie atât de prezente în viața noastră sau noi atât de prezenți on-line?

După ce criterii alegem ce să postăm și ce nu? Despre cât de reală e viața noastră în mediul virtual și aspecte psihologice ale utilizării rețelelor sociale, povestim azi, cu mintea deschisă, cu Sergiu Toma, psihoterapeut de familie, Președintele Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău