CU MINTEA DESCHISĂ | AJPP, despre programul de dezvoltare personală și vocațională pentru copiii care au comis fapte ilegale

  • 12 Decembrie 2019 16:28
0%
00:00:00
00:00:00

Care sunt șansele ca adunând rău cu rău să iasă mai bine? Societățile și-au dezvoltat mecanisme de apărare de persoanele care nu respectă legea prin izolare și au inventat închisori.

Dacă e să privim lucrurile în profunzime, dincolo de aparențe, vom vedea că o persoană care a comis o faptă ilegală a ajuns în acel moment pentru că a fost privată de grijă, înțelegere, iubire, educația potrivită.

Dacă la aceste goluri mai adăugăm și privarea de libertate fără să oferim șansa și resursele pentru a umple golurile inițiale, de ce ne-am aștepta ca acea persoană să fie mai bună?

Asociația pentru Justiție Penală Participativă a dezvoltat și testat un program de dezvoltare personală și vocațională pentru copiii care au comis fapte ilegale.

Ce oferă acest program tinerilor și care sunt posibilitățile pentru a fi pus în practică, povestim azi, cu mintea deschisă, cu Augustina Bolocan-Holban, președinta Asociației pentru Justiție Penală Participativă, Elena Mihaile, consilier superior de probațiune, biroul de probațiune Hîncești și Elena Murzac - șefă a biroului de probațiune Botanica, Chișinău.
Emisiune realizată de Victoria Coroban

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău