Cu mintea deschisă | Spunem că R.Moldova este o țară agrară. Ce ar înseamnă să fii o țară agrară în secolul 21

  • 30 Ianuarie 2020 11:43
0%
00:00:00
00:00:00

Spunem că Moldova este o țară agrară. Ce ar înseamnă să fii o țară agrară în secolul 21? Ce fel de țară agrară vrem să fim? Avem cunoașterea și specialiștii necesari pentru a inova agricultura întrun mod sustenabil, cu grijă pentru mediul înconjurător și sănătatea noastră?

Vreau să cred că aceste întrebări și le pun și cei care elaborează politici de țară în agricultură, oamenii de știință, agricultorii și cei care educă și sunt educați în domeniul agriculturii.Educația agricolă este o componentă importantă și a unui proiect european de creștere a competitivității sectorului agroalimentar din Moldova implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Asociația Internațională Donau Soja (Austria).

Care sunt abordările promovate de acest program în instituțiile din învățământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar povestim azi, cu mintea deschisă, cu Anatolie Ignat, manager proiect DevRAM, Agenția Austriacă de Dezvoltare, Rima Bezede, director de proiect DevRAM, președinte al C.E. PRO DIDACTICA, Daniela Preașca, coordonator proiect, C.E. PRO DIDACTICA și la telefon Aurel Serdeșniuc, directorul Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
5
Thu
5
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău