Cu lacrimi în ochi, Kim Jong-un își cere scuze pentru dificultățile cu care se confruntă Coreea de Nord

  • 12 Octombrie 2020 12:20
Cu lacrimi în ochi, Kim Jong-un își cere scuze pentru dificultățile cu care se confruntă Coreea de Nord

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și-a cerut scuze, cu lacrimi în ochi, pentru modul în care a ghidat țara prin momentele dificile agravate de epidemia de coronavirus, scrie The Guardian, preluat de Digi24.ro

Vorbind la parada militară grandioasă, desfășurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea Partidului Muncitoresc, Kim Jong-un și-a dat ochelarii jos pentru a-și șterge lacrimile - o indicație, spun analiștii, a presiunii crescânde asupra regimului său.

„Oamenii noștri și-au pus toată încrederea în mine, la fel de înaltă ca cerul și de adâncă cum este marea, dar nu am reușit să mă ridic mereu la înălțime”, a spus el. „Îmi pare foarte rău pentru asta”.

„Este important să ne uităm de ce a ajuns să verse lacrimi cu o astfel de ocazie”, a declarat Hong Min, directorul diviziei Coreea de Nord la Institutul Coreean de Unificare Națională. „Sub mesajul său, se poate simți că liderul de la Phenian simte o presiune mare privind conducerea sa”.

Coreea de Nord dezvăluie o nouă rachetă balistică intercontinentală

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitoresc, au fost de asemenea expuse racheta Hwasong-15 și încă una ce pare a fi o noua rachetă balistică cu lansare de pe submarine, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test cu rachete balistice din noiembrie 2017 - când a lansat o rachetă Hwasong-15 -, odată cu demersurile diplomatice în vederea negocierii cu SUA a unui acord de denuclearizare, negocieri aflate acum în impas de doi ani.

Deși liderul nord-coreean Kim Jong Un a evitat să transmită un mesaj dur Statelor Unite în discursul rostit înaintea paradei militare, etalarea unei rachete superioare rachetei Hwasong-15 (ce are o rază de acțiune care ar putea fi suficientă pentru a lovi teritoriul american) sugerează ideea că Phenianul va continua să dezvolte rachete tot mai sofisticate dacă nu ajunge la o înțelegere cu Washingtonul. În acest sens, Kim a menționat în discurs că țara sa, care deține arma nucleară, va continua să-și consolideze armata în scop de ''autoapărare și descurajare'', asigurând totodată că ''niciodată'' nu o va folosi pentru un atac preventiv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău