Cu ce intră PLDM, PD și PL în ședința de astăzi a Parlamentului?

  • 22 Ianuarie 2015 14:43
Cu ce intră PLDM, PD și PL în ședința de astăzi a Parlamentului?

Partidul Democrat și-a reiterat astăzi apelul către PLDM ca să creeze împreună o coaliție care să-și asume actul guvernării.

La rândul lor, liberalii susțin că o coaliție cu participarea tacită a PCRM ar fi fost deja aranjată. Peste o oră începe ședința Parlamentului la care ar urma să fie aleasă conducerea Legislativului și, eventual, să înceapă procedurile pentru formarea guvernului. 

Singura soluție pentru a depăși actuala criză politică este o alianță PLDM-PD, a declarat astăzi președintele democraților Marian Lupu. El și-a reiterat apelul făcut ieri către PLDM ca să-și asume împreună actul guvernării.

PLDM a evitat să ofere un răspuns clar la apelul PD de a forma o alianță minoritară, dar ieri, liderul formațiunii Vlad Filat a declarat că PLDM nu va rămâne în opoziție și că vor continua consultările.

Pe de altă parte, vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a declarat pentru Radio Chișinău că de ieri nu au avut loc consultări între cele trei formațiuni, ceea ce, în opinia liberalilor, ar însemna că PLDM și PD optează pentru o alianță cu PCRM.

Amintim că PCRM a anunțat ieri că va susține alegerea conducerii Parlamentului și nu a exclus și susținerea pentru învestirea guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău