Cu cât a fost vândut tricoul purtat de Pele în ultimul său meci la naționala Braziliei

  • 06 Decembrie 2019 13:32
Cu cât a fost vândut tricoul purtat de Pele în ultimul său meci la naționala Braziliei

Pele a fost campion absolut în cadrul unei licitații de obiecte sportive, care a avut loc în Italia, la Torino, joi, 5 decembrie. Tricoul cu numărul 10, purtat de fostul jucător brazilian în ultima sa apariție la echipa națională, a fost vândut cu suma de 30.000 de euro, scrie Mediafax.

Partida în care a jucat Pele cu tricoul respectiv a fost cea disputată la 18 iulie 1971, în Rio di Janeiro, între Brazilia și Iugoslavia. Tricoul a fost vedeta licitației organizată de casa Bolaffi.
 
În cadrul aceluiași eveniment, au mai fost vândute și alte obiecte sportive, dintre care tricoul galben purtat de ciclistul italian Fausto Coppi la ediția din 1952 a Turului Franței, acesta a fost dat cu 25.000 de euro.

Pe locul trei, dintre cele mai bine vândute obiecte, din punct de vedere financiar, se află tricoul albastru purtat de Luciano Spinosi, în finala "Copa delle Fiere" (n.red. - fosta Cupa UEFA, actuala Europa League), jucată între Juventus și Leeds, la 3 iunie 1971, a costat 9.400 de euro.

Licitația s-a încheiat cu o vânzare totală de 266.000 de euro și peste 70% din loturile vândute. Potrivit https://www.lastampa.it/ la eveniment au participat sute de participanți din întreaga lume, în special din Statele Unite, Hong Kong, Belgia, Bulgaria, Madagascar și chiar din arhipelagul îndepărtat Vanuatu din Pacificul de Sud.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău