Cu ajutorul moldovenilor plecați peste hotare, la Telenești a fost construit un complex sportiv

  • 13 Noiembrie 2017 16:05
Cu ajutorul moldovenilor plecați peste hotare, la Telenești a fost construit un complex sportiv Sursă foto: Realitatea.md

Contribuția cetățenilor Republicii Moldova plecați peste hotare, care au adunat aproape 111 mii de lei, a permis construcția un complex sportiv multifuncțional la Telenești.

Complexul sportiv multifuncțional în aer liber include un teren de minifotbal, teren de baschet și volei, care sunt construite conform celor mai moderne tehnologii, iar în curând acesta va fi dotat cu aparate de fitness, a precizat managerul Proiectului "Migrație și Dezvoltare Locală" (MiDL), Olesea Cazacu, citată de INFOTAG.

„Lucrările de construcție a complexului, cu o suprafață de aproximativ 1700 metri pătrați, au durat circa jumătate de an, iar acum acesta este cel mai mare teren sportiv din oraș, care va găzdui competiții naționale și regionale”, a spus ea.

Bugetul total al proiectului depășește suma de un milion de lei. Contribuția emigranților moldoveni a fost de 110,8 mii de lei, cea a Guvernului Elveției – de 370,6 mii de lei, iar a Primăriei orașului Telenești - de 414,6 mii de lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176 mii de lei.

Construcția complexului sportiv a fost realizată de Primăria Telenești, în parteneriat cu Asociația Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni", cu sprijinul Proiectului "Migrație și Dezvoltare Locală" (MiDL), implementat de PNUD Moldova, susținerea financiară a Guvernului Elveției.

În cadrul proiectului, 23 de primării, în parteneriat cu asociațiile de băștinași, lansează proiecte de infrastructură realizate cu contribuții făcute online de originarii plecați în întreaga lume pentru soluționarea problemelor locale și dezvoltarea comunităților de baștină.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău