CtEDO obligă Rusia să achite prejudicii de peste 10 mii de euro primarului și consilierului local din satul Corjova, Dubăsari

  • 25 Septembrie 2019 13:13
CtEDO obligă Rusia să achite prejudicii de peste 10 mii de euro primarului și consilierului local din satul Corjova, Dubăsari

Federația Rusă a fost obligată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) să le achite câte 9 000 de euro în calitate de prejudicii morale primarului satului Corjova din raionul Dubăsari, Valeriu Mițul, și consilierului local, Iurie Coțofan, și 1 800 de euro în calitate de costuri și cheltuieli de judecată. Moscova a fost găsită vinovată de violarea Convenției Europene pentru drepturile omului.

Cei doi au fost arestați în 2011 de către așa-zisa miliție transnistreană, când participau la un miting de comemorare a victimelor războiului din anul 1992.

Potrivit Promo-LEX, ai cărei avocați au pledat cauza celor doi la CtEDO, în aceeași zi, un așa-numit judecător al „judecătoriei Dubăsari” a condamnat reclamanții la 7 zile arest contravențional pe motiv de nesupunere cerințelor milițienilor și pentru faptul că au îndrăznit să ridice drapelul Republicii Moldova în Corjova.

Funcționarii au fost eliberați după trei zile de arest și detenție în subsolul secției de miliție. În urma detenției în aceste condiții, ambii reclamanți au fost spitalizați ca urmare a înrăutății stării generale de sănătate. Ulterior, Valeriu Mițul a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă și a fost supus la două intervenții chirurgicale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău