CtEDO a respins cererea Guvernului de la Moscova, de revizuire a unei hotărâri privind proprietarii de terenuri din Dubăsari

  • 05 Decembrie 2018 11:27
CtEDO a respins cererea Guvernului de la Moscova, de revizuire a unei hotărâri privind  proprietarii de terenuri din Dubăsari

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a respins cererea depusă de Guvernul de la Moscova, de revizuire a unei hotărâri, adoptată pe 17 iulie 2018, ce stabilea că Federația Rusă se face vinovată de îngrădirea dreptului la proprietate pentru 1646 de proprietari de terenuri din raionul Dubăsari.

Potrivit unui comunicat al Asociației ”Promo-LEX”, guvernul rus a solicitat, în octombrie, reexaminarea hotărârii, contestând concluziile CtEDO cu privire la jurisdicția sa asupra teritoriului din stânga Nistrului, precum și a invocat faptul că agenții ruși nu a au participat la violarea dreptului de proprietate a fermierilor, argumente ce în primă instanță au fost respinse de Înalta Curte de la Strasbourg.

Amintim că CtEDO a obligat Rusia să plătească pentru fiecare fermier câte 1500 de euro, iar companiilor agricole câte 5 mii de euro în calitate de prejudicii morale. În același timp, Curtea a dispus ca Guvernul rus să achite prejudicii materiale celor 3 companii agricole, în valoare totală de 245 mii 800 de euro. Rusia trebuie să mai achite 20 mii de euro pentru cheltuieli de reprezentare. În total Rusia are de plătit 2 milioane 749 mii 800 de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău