CSS ar putea obține competențe sporite

  • 26 Noiembrie 2012 14:56
CSS ar putea obține competențe sporite

Consiliul Suprem de Securitate ar putea obține competențe sporite pentru a monitoriza instituțiile statului în procesul de implementare a strategiei securității naționale.

Expertul în domeniul securității, Iurie Pântea consideră că șeful statului, care este președintele Consiliului, are nevoie de instrumente administrative sporite pentru a-și îndeplini obligațiunile sale în acest domeniu.
 
Membrii Consiliului Suprem de Securitate au format astăzi un grup de lucru, care va delimita competențele acestui organ și ale altor instituții de stat din domeniul securității, a declarat după ședința Consiliului, președintele Nicolae Timofti. El a precizat că toate structurile statului trebuie să-și cunoască împuternicirile și responsabilitățile în ceea ce privește asigurarea securtității naționale.
 
Consiliul Suprem de Securitate are nevoie de resurse și capacități pentru ca președintele să-și poată îndeplini atribuțiile ce-i revin în domeniul securității, a declarat postului nostru de radio expertul Iurie Pântea.
 
Membrii CSS au discutat și despre modul în care este implementată Strategia Securității Naționale și au decis asupra elaborării unui plan de realizare a acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău