CSP schimbă regulile pentru selectarea Procurorului General

  • 10 Aprilie 20:04
CSP schimbă regulile pentru selectarea Procurorului General

Concursul pentru funcția de Procuror General nu va mai putea fi desfășurat și cu un singur candidat. Consiliul Superior al Procurorilor a elaborat un proiect de hotărâre prin care se propune modificarea și completarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

Astfel, se propune ca în cazul în care după prelungirea termenului-limită de depunere a dosarelor de participare nu s-au înregistrat cel puțin doi candidați pentru funcția de Procuror General, concursul se încetează prin nerealizare și, ulterior, Consiliul decide asupra inițierii unui nou concurs, scrie Bizlaw.md.

O altă propunere prevede că în cazul în care membrul Consiliului a evaluat candidatul fără argumentarea unuia sau a mai multor dintre criteriile prevăzute de lege și Regulament, prin votul majorității absolute a membrilor săi, Consiliul decide excluderea tuturor fișelor completate de acest evaluator, cu recalcularea punctajului final al candidaților.

Modificarea Regulamentului are loc după ce CSP a fost nevoit să anuleze concursul câștigat de adjunctul interimar al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. După anunțarea rezultatelor CSP a constat că procesul a fost viciat de ex membra CSP, Olesea Vîrlan, care l-ar fi depunctat pe actualul Procuror General interimar, Ion Munteanu, oferindu-i nota 3,5. Olesea Vîrlan a declarat că a fost o greșeală și că ar fi intenționat să-i ofere nota 8,5.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău