CSP nu este de acord cu interimarul propus la șefia Procuraturii UTA Găgăuzia

  • 11 Noiembrie 2021 13:02
CSP nu este de acord cu interimarul propus la șefia Procuraturii UTA Găgăuzia

Consiliul Superior al Procurorilor a respins interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia dispus lui Vasile Stoinov prin ordinul procurorul general interimar din 1 noiembrie 2021. Hotărârea a fost adoptată astăzi, 11 noiembrie, în ședința CSP, transmite IPN.

„Prezenta hotărâre urmează a fi transmisă procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare. Hotărârea va fi publicată pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor și poate fi contestată în condițiile articolului 191, Cod Administrativ la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la comunicare sau notificarea acesteia”, a declarat președinta Consiliului, Angela Motuzoc.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, ordinul de dispunere a interimatului funcției urmează a fi aprobat sau respins la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Până la desemnarea lui Stoinov, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia a fost exercitat de către procurorul Victor Cîlcic, desemnat în iunie 2020 de către Alexandr Stoianoglo, în prezent suspendat din funcția de procuror general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău