CSP, nemulțumit de bugetul Procuraturii Generale propus pentru 2021 și va cere majorarea acestuia cu 28 milioane de lei

  • 16 Octombrie 2020 10:34
CSP, nemulțumit de bugetul Procuraturii Generale propus pentru 2021 și va cere majorarea acestuia cu 28 milioane de lei

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și-a exprimat dezacordul față bugetul Procuraturii Generale propus de Ministerul Finanțelor pentru 2021. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta, în cadrul ședinței din ajun, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Potrivit ei, bugetul propus de Ministerul Finanțelor este mai mic decât cel aprobat pentru anul 2020, respectiv va cauza un deficit de peste 1 milion de lei. Ea a menționat că Procuratura va solicita o finanțare suplimentară în sumă de circa 28 milioane de lei.

De asemenea, în cadrul ședinței, CSP a desemnat câștigătorii concursurilor demarate pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror. Este vorba despre trei noi procurori la Chișinău și câte unul în raioanele Basarabeasca și Leova.

Astfel, Anatolie Munteanu, Diana Ulinici și Ivan Burlacu au devenit câștigătorii concursului pentru ocuparea a trei posturi vacante în Procuratura municipalității.

Funcția de procuror în Basarabeasca o va ocupa Igor Garaba, care anterior a activat în cadrul departamentului de urmărire penală. Iar, Octavian Căinăreanu va prelua postul de procuror în raionul Leova.

În același timp, mai există patru posturi vacante de procuror în Chișinău, precum și în raionul Ocnița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău