CSP anunță concurs pentru ocuparea a 7 funcții de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor. Ministra Justiției: „Este esențial ca în aceste funcții să fie persoane integre și profesioniste”

  • 09 August 2023 12:20
CSP anunță concurs pentru ocuparea a 7 funcții de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor. Ministra Justiției: „Este esențial ca în aceste funcții să fie persoane integre și profesioniste”

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat la ședința miercuri, 9 august, concurs pentru ocuparea a șapte funcții de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor. Ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a îndemnat procurorii și reprezentanții societății civile să aplice pentru aceste funcții, menționând că pretendenții la aceste funcții trebuie să fie persoane integre și profesioniste.

Astfel, este nevoie de patru membri din rândul procurorilor (doi vor fi aleși de către Adunarea Generală a Procurorilor și doi de către CSP) și trei membri din rândul reprezentanților societății civile.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministra Justiției a îndemnat procurorii și reprezentanții societății civile să aplice pentru aceste funcții.

„Cu cât mai mulți candidați vor fi, cu atât mai mult va crește și posibilitatea de a-i alege pe cei mai buni. Este esențial ca în aceste funcții să fie persoane integre și profesioniste. Mai ales dacă ținem cont de rolul important pe care îl va avea Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor după exercițiul de vetting – cel de a evalua procurorii conform criteriilor de integritate etică și financiară”, a scris ea. 

„Tot ce trebuie să facem acum este să ne unim eforturile, pentru că de progresele pe segmentul reformei justiției, inclusiv a sistemului procuraturii, depinde în mare măsură procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Iar ca să reușim este nevoie de implicarea fiecăruia în acest proces complex și important pentru toți”, a mai spus Veronica Mihailov-Moraru. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău