CSP a anunțat concurs pentru funcția de procuror general

  • 09 August 2019 10:51
CSP a anunțat concurs pentru funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor a luat vineri, 9 august, decizia de a anunța concurs pentru funcția de procuror general, în condițiile în care ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut amânarea lui. Dosarele pentru concurs pot fi depuse până la data de 10 septembrie, comunică MOLDPRES.

După mai multe minute de deliberări, membrii CSP au decis să nu dea curs solicitării șefului de la Justiție și să anunțe concurs pentru ocuparea fotoliului de procuror general.

Președintele CSP, Angela Motuzoc, a specificat că până în prezent nici Parlamentul și nici Ministerul Justiției nu au cerut Consiliului aviz la un eventual proiect de lege care propune schimbarea condițiilor pentru accederea la șefia Procuraturii Generale.

În dimineața zilei curente, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a solicitat membrilor CSP amânarea concursului pentru funcția de Procuror general al Republicii Moldova pentru luna septembrie. Motivul îl constituie faptul că la minister este examinat un proiect de lege care ar urma să schimbe prevederile legii în privința concursului pentru șefia PG.

Fotoliul de procuror general a rămas vacant după plecarea la 11 iulie a lui Eduard Harunjen. În prezent, interimatul funcției este asigurat de Dumitru Robu.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău