CSM va alege din cei 17 candidați două persoane pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

  • 29 Iulie 2019 10:23
CSM va alege din cei 17 candidați două persoane pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va examina în ședința sa de mâine desemnarea a două persoane pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

CSM are de ales dintr-o listă cu 17 candidați, între care se numără și fostul ministru al Justiției, Vladimir Grosu, desemnat de o comisie parlamentară pentru funcția de judecător constituțional, alături de secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu.

De asemenea, mai candidează foștii judecători Tatiana Răducanu, Eduard Babei, Domnica Manole și Iulia Sîrcu, precum și actualii magistrați Alexandru Spoială și Ciprian Valah, avocații Mihai Corj, Ghenadie Eni și Angela Istrate și profesorii Teodor Cârnaț, Sergiu Băieșu, Serghei Țurcan și Boris Negru.

Pe listă mai figurează Oleg Potîrniche, șef interimar al Direcției juridice, Agenția Rezerve Materiale, Eduard Boișteanu, vicepreședinte al Comisiei de experți, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare și Andrei Coca, șef al Departamentului juridic, Compania de construcție ”Vasigur Grup”.

Curtea Constituțională este formată în total din 6 judecători, câte doi din partea Parlamentului, a Guvernului și a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău