CSM cere Asociației Judecătorilor hotărârile în original ale Adunării Generale Extraordinare

  • 01 Octombrie 2019 17:49
CSM cere Asociației Judecătorilor hotărârile în original ale Adunării Generale Extraordinare

Consiliul Superior al Magistraturii solicită Asociației Judecătorilor, care a convocat Adunarea Generală a Judecătorilor la sfârșitul săptămânii trecute, să prezinte actele în original ale ședinței.

Este vorba despre listele de înregistrare a judecătorilor care au participat la Adunare, listele înregistrării pentru eliberarea buletinelor de vot și hotărârile adoptate, potrivit unui comunicat al CSM.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au depus ieri o contestație, prin care cer anularea hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor din 27 septembrie prin care le-au fost revocate mandatele președintelui interimar al CSM Dorel Musteață și judecătorilor Luiza Gafton, Petru Moraru, Nina Cernat, Victor Micu și Anatolie Galben.

Potrivit CSM, hotărârea Adunării este lovită de nulitate, pe motiv că a fost convocată cu încălcarea vădită a prevederilor legale.

Și Ambasada Statelor Unite și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia Adunării Generale a Judecătorilor, de revocare a mandatelor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Ambasada denunță faptul că Adunarea nu a respectat procedura legală și că ar fi avut scopul blocării reformelor necesare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău