CSM amână repetat examinarea cererii de demisie a unui judecător în dosarul Șor

  • 19 Ianuarie 2021 10:57
CSM amână repetat examinarea cererii de demisie a unui judecător în dosarul Șor

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat repetat examinarea cererii de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Magistrata face parte din completul de judecători care examinează dosarul Șor, transmite IPN.

Chestiunea cu privire cererea de demisie a judecătoarei Veleva era prima pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 ianuarie, a Consiliului.

Carolina Ciugureanu-Mihailuță, membră CSM, a declarat că nimeni nu contestă dreptul judecătorului de a demisiona, însă este o speță delicată, controversată pe alocuri. Și din acest considerent, s-a insistat pe obținerea unor informații suplimentare de la magistrată în ceea ce ține de dosarul Șor. Raportul solicitat în data de 22 decembrie a fost prezentat abia luni, 18 ianuarie, în a doua jumătate a zilei. Respectiv, membrii CSM nu au reușit să-l examineze.

„Repet, nu contest dreptul judecătorului de a demisiona, de a pleca. Doar că în cererea doamnei se face referire la faptul că aceasta solicită demisie onorabilă, plecare onorabilă și vreau să am toate argumentele la mână atunci când votez pentru această plecarea onorabilă”, a notat Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

 

Și Elena Belei, membră CSM, a declarat că nu a reușit să studieze toate cele 222 de pagini prezentate. De aceea, susține amânarea examinării cererii de demisie.

Propunerea de amânare a fost susținută unanim, până la următoarea ședință a Consiliului.

Cererea demisiei judecătoarei Nina Veleva este pe ordinea de zi a CSM de la începutul lunii decembrie. Mâi întâi, ședința la care urma să fie examinată această chestiune nu a avut loc din lipsă de cvorum. Ulterior, subiectul a fost amânat la solicitarea Elena Belei. Membrii CSM au solicitat să facă cunoștință cu un raport privind activitatea Curții de Apel Cahul și modul de examinare a dosarului Șor, întocmit de inspecția judiciară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău