CSM a transmis lista judecătorilor de la CSJ către Comisia de evaluare externă

  • 11 Iulie 2023 15:17
CSM a transmis lista judecătorilor de la CSJ către Comisia de evaluare externă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat transmiterea, către Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, lista judecătorilor care activează în cadrul CSJ. Hotărârea în acest sens a fost publicată recent pe pagina instituției.

Bizlaw.md scrie că, în prezent, în cadrul CSJ activează magistrații:

  • Tamara Chișca-Doneva, numită la CSJ în anul 2003;
  • Anatolie Țurcan, numit în anul 2016;
  • Aliona Miron, numită în anul 2021;
  • Mariana Pitic, numită în anul 2016;
  • Ion Guzun, numit în anul 2014.

Potrivit normelor legale, se supun evaluării judecătorii Curții Supreme de Justiție în funcție la data intrării în vigoare a prezentei legi, inclusiv cei suspendați din funcție și candidații la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Totodată, în decurs de 5 zile de la constituirea Comisiei de evaluare, Consiliul Superior al Magistraturii transmite Comisiei de evaluare lista judecătorilor Curții Supreme de Justiție care urmează a fi evaluați și datele de contact ale acestora (adresa de domiciliu, numărul de telefon, adresa de poștă electronică).

Comisia de evaluare externă a judecătorilor și candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție s-a întrunit în ședință în data de 30 iunie. În cadrul reuniunii, Scott Bales a fost ales în calitate de președinte, iar Andrei Bivol, în funcția de vicepreședinte al Comisiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău