CSM a lăsat fără imunitate un magistrat de la Judecătoria Centru

  • 31 Ianuarie 2017 10:59
CSM a lăsat fără imunitate un magistrat de la Judecătoria Centru

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, la cererea procurorului general,  pornirea urmăririi penale și tragerea la răspundere penală a unui judecător de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, pentru pronunțarea cu bună-știință a unei încheieri contrare legii, soldată cu urmări grave.

Din materialele procurorilor reiese că, pe 9 decembrie 2016, respectivul magistrat, al cărui nume nu este precizat, a respins, în mod ilegal, demersul procurorului de prelungire a arestului preventiv în privința unei persoane învinuite de deposedarea, prin escrocherie, a unei femei de locuința sa.

Judecătorul a pronunțat această încheiere în condițiile în care procurorul prezentase copia ordonanței de pornire în privința învinuitului și a complicilor acestuia a altor cauze penale pentru comiterea unor acțiuni similare, notează Procuratura Generală.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău