CSM a avizat negativ proiectul de lege al socialiștilor privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R.Moldova (ZDG)

  • 08 Decembrie 2020 11:41
CSM a avizat negativ proiectul de lege al socialiștilor privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R.Moldova (ZDG)

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a avizat negativ proiectul lege propus de mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova. Decizia a fost luată unanim de plenul CSM în cadrul ședinței de astăzi, 8 decembrie, scrie Ziarul de Garda.

Proiectul de lege, elaborat de socialiștii Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi, menționa că se „reiterează garantarea de către stat a statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică pe teritoriul R. Moldova”.

Astfel, documentul elaborat de socialiști prevedea că în relațiile cu autoritățile de stat, administrația publică, instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale și scrise este limba de stat și/sau limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică la alegere a cetățeanului.

Tot aici, autorii menționau că limba de lucru a activităților de secretariat în organele puterii de stat și administrației publice este limba de stat, iar la solicitare să fie asigurată traducerea în limba rusă.

Mai multe detalii pe zdg.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău