CSM a aprobat demisia unui magistrat care a judecat dosarul „Gemeni”

  • 19 Martie 2020 18:20
CSM a aprobat demisia unui magistrat care a judecat dosarul „Gemeni”

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat joi, 19 martie, demisia mai multor judecători. Printre aceștia este și Sveatoslav Moldovan, judecător la Curtea Supremă de Justiție, unul din magistrații care au judecat dosarul „Gemeni”, pentru care Republica Moldova a fost condamnată de CEDO și obligată să achite reclamanților 3,6 milioane de euro, transmite IPN. Potrivit CSM, în cererea de demisie, judecătorul Sveatoslav Moldovan a invocat probleme de sănătate. Totodată, cererea de demisie din funcție a unui alt judecător de la CSJ, Nicolae Craiu, a fost retrasă la solicitarea acestuia. Potrivit fostului președinte interimar al CSM, Dorel Musteață, există mai mulți judecători care sunt determinați să plece din sistem din cauza unor inițiative legislative referitoare la garanțiile sociale ce ar urma să fie aprobate în curând. Ședința de astăzi a fost prima ședință a CSM în noua componență, după numirea a patru membri din rândul profesorilor titulari de drept.

Potrivit CSM, în cererea de demisie, judecătorul Sveatoslav Moldovan a invocat probleme de sănătate. Totodată, cererea de demisie din funcție a unui alt judecător de la CSJ, Nicolae Craiu, a fost retrasă la solicitarea acestuia.

Potrivit fostului președinte interimar al CSM, Dorel Musteață, există mai mulți judecători care sunt determinați să plece din sistem din cauza unor inițiative legislative referitoare la garanțiile sociale ce ar urma să fie aprobate în curând.

Ședința de astăzi a fost prima ședință a CSM în noua componență, după numirea a patru membri din rândul profesorilor titulari de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău