CSM a aprobat cererile de demisie a patru judecători. Printre ei și Ion Pleșca

  • 16 Aprilie 2020 15:40
CSM a aprobat cererile de demisie a patru judecători. Printre ei și Ion Pleșca

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererile de demise ale judecătorilor Ion Pleșca și Iurie Melinteanu de la Curtea de Apel Chișinău, precum și a președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, și Maria Iftodi, judecător la Judecătoria Edineț, transmite IPN.

CSM urma să examineze astăzi și cererile de demisie ale judecătorilor Valeriu Arhip de la Judecătoria Strășeni, Ghenadie Lîsîi de la Curtea de Apel Chișinău și Ion Bulhac de la Curtea de Apel Chișinău, însă magistrații au solicitat amânare.

Totodată, urma să fie eximantă cererea magistratului Anatol Pahopol de la Curtea de Apel Chișinău, însă aceasta a fost retrasă.

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat în cadrul ședinței că, urmare a demisiilor judecătorilor, bugetul de stat va suporta anumite cheltuieli. Potrivit lui, „pentru a înlătura această consecință, Comisiei pentru Situației Excepționale urmează să-i fie înaintat un proiect care să reglementeze plata îndemnizațiilor în aceste cazuri”. Intenția este ca bugetul de stat să nu suporte cheltuieli excesive, iar banii să fie folosiți în lupta cu pandemia, a precizat ministrul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău