CSJ are un nou vicepreședinte interimar

  • 05 Mai 2022 09:33
CSJ are un nou vicepreședinte interimar

Magistrata Svetlana Filincova a fost desemnată să exercite interimatul funcției de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție. Decizia Consiliului Superior al Magistraturii a fost publicat, recent, pe pagina web a instituției, scrie Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, noul vicepreședinte CSJ își va exercita atribuțiile pe perioada suspendării din funcție a judecătoarei Tamara Chișca-Doneva. Svetlana Filincova este absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova. Aceasta a fost numită în funcția de judecător în anul 1996, după ce mai bine de 13 ani a activat ca avocat. Magistrata a fost, anterior, vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție, președintă a Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ cu drepturi depline, în perioada 2012-2015. La fel, Svetlana Filincova a fost președintă a Colegiului de calificare și atestare a judecătorilor de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii și a Colegiului de selecție de pe lângă CSM.

Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată din funcție pe perioada desfășurării urmăririi penale în baza art. 330alin. (2) din Codul penal, adică pentru îmbogățire ilicită.

Curtea Supremă de Justiție este condusă de un președinte și doi vicepreședinți, care sunt concomitent și președinți ai Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ și, respectiv, ai Colegiului Penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău