CSJ a respins chemarea în judecată a unui fost judecător suspendat în timpul investigațiilor din dosarul „Laundromat”

  • 16 Decembrie 2023 12:50
CSJ a respins chemarea în judecată a unui fost judecător suspendat în timpul investigațiilor din dosarul „Laundromat”

Într-o hotărâre emisă ieri, 15 decembrie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea de chemare în judecată depusă de fostul judecător de la Curtea de Apel Comrat, Serghei Gubenco.

El a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de patru ani în timpul investigațiilor din dosarul „Laundromat”. În cererea sa, Gubenco a solicitat compensații financiare de aproape 2 milioane de lei, reprezentând salariul neachitat în timpul perioadei de suspendare, se arată în documentele publice.

Fostul judecător a argumentat că suspendarea sa din funcție a fost ilegală și că are dreptul la remunerații pentru această perioadă. Completul de judecată de la CSJ, alcătuit din cinci magistrați: Aliona Miron, Oxana Parfeni, Aliona Donos, Diana Stănilă și Ion Malanciuc, a anulat hotărârea Judecătoriei Comrat, datată 15 aprilie 2022, și decizia Curții de Apel Cahul din 13 octombrie 2022.

Ei au emis o nouă hotărâre prin care au respins cererea de chemare în judecată depusă de Gubenco Serghei împotriva Ministerului Justiției, Curții de Apel Comrat, Ministerului Finanțelor și Procuraturii Generale, considerând-o neîntemeiată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău