CSJ a anulat decizia Curții de Apel Chișinău din 2 octombrie curent, privind menținerea deciziei CEC de a deschide 42 de secții de votare în regiunea transnistreană și a trimis-o spre reexaminare

  • 06 Octombrie 2020 11:33
CSJ a anulat decizia Curții de Apel Chișinău din 2 octombrie curent, privind menținerea deciziei CEC de a deschide 42 de secții de votare în regiunea transnistreană și a trimis-o spre reexaminare

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat decizia Curții de Apel Chișinău din 2 octombrie curent, privind menținerea deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 42 de secții de votare în regiunea transnistreană și a trimis-o spre reexaminare.

Astfel CSJ a admis recursul depus de către candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcția de președinte al R. Moldova și a decis anularea încheierii din 2 octombrie a Curții de Apel Chișinău (CA), prin care s-a declarat inadmisibilă cererea acestuia împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind micșorarea numărului secțiilor de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Prieteni, de dimineață venim cu o veste bună! Curtea Supremă de Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel, prin care s-a declarat inadmisibilă cererea depusă de candidatul Platformei DA la funcția de președinte al țării, Andrei Nastase, împotriva Comisiei Electorale Centrale privind micșirarea numărului secțiilor de votare pentru transnistreni!!! CSJ menționează că judecătorii Curții de Apel Chișinău au aplicat și interpretat eronat normele de drept procedural fiind considerată „greșită și neîntemeiată soluția Curții”. Astfel, magistrații au fost obligați să rejudece cauza!”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook a Platformei DA.

Amintim că  președintele Platformei DA a contestat în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a 42 de secții de votare în stânga Nistrului, considerând că este un număr prea mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău