CSJ a admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei Maria Tertea, învinuită de trafic de influență (ZdG)

  • 03 Mai 2021 19:45
CSJ a admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei Maria Tertea, învinuită de trafic de influență (ZdG)

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei Maria Tertea, învinuită de „trafic de influență”, de la Judecătoria Chișinău la Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni. Astfel, dosarul intentat pe numele magistratei va fi examinat de către judecătorii de la Hîncești, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, o încheiere în acest sens a fost pronunțată de către magistrații de la CSJ la 29 aprilie curent.

Judecătoarea este cercetată în libertate, după ce la 25 martie Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție (PA) de plasare a acesteia în arest.

Maria Tertea a fost reținută în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, judecătoarea ar fi pretins 16 mii de dolari americani de la conducătorul unui agent economic, pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi la adoptarea unei soluții favorabile într-un litigiu civil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău