Croația: Un câine a salvat viața unui excursionist accidentat

  • 05 Ianuarie 14:03
Croația: Un câine a salvat viața unui excursionist accidentat

Un câine a salvat viața unui excursionist care a căzut într-o râpă din munții din Croația, întinzându-se deasupra lui pentru a-l încălzi timp de 13 ore, până la sosirea ajutoarelor, a informat marți presa croată, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Grga Brkic s-a rănit weekendul trecut după ce a căzut 150 de metri împreună cu câinele vărului său, în Munții Velebit de pe coasta Mării Adriatice.

Salvatorii au întâmpinat dificultăți în încercarea de a ajunge la om și animal din cauza zăpezii, a gheții și copacilor rupți în urma alunecărilor de teren.

''Prietenia și dragostea dintre om și câine nu au limite'', a declarat Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe Facebook.

În fotografia publicată de salvatori poate fi văzut câinele ghemuit peste victima întinsă pe o targă.

''Acest cățel este un adevărat miracol, bun, simpatic; poate iubește oamenii mai mult decât alți câini'', a declarat proprietarul său pentru cotidianului Jutarnji List.

Trei drumeți însoțiți de North, un Malamut de Alaska în vârstă de opt luni, se aflau în coborâre pe o pantă înghețată la momentul accidentului, care a avut loc în apropierea celui mai înalt vârf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

''North s-a ghemuit pe (victimă) și a încălzit-o'', potrivit HGSS.

''Din acest exemplu, putem învăța cu toții să avem grijă unii de alții'', a adăugat serviciul de salvamont.

Câinii din rasa Malamut de Alaska au blana deasă și sunt recunoscuți pentru anduranța lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,09 m/s
Thu
12
Fri
16
Sat
21
Sun
14
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău