Croația riscă declanșarea procedurii de infringement

  • 24 Mai 2016 18:11
Croația riscă declanșarea procedurii de infringement

Croația riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene, deoarece până la 18 mai nu a transpus în legislația națională directiva europeană privind achizițiile publice - avertizează organizația neguvernamentală Pametno.

 Comisia Europeană poate seziza Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar dacă Croația pierde procesul Zagrebul se va confrunta cu sancțiuni, care în cazuri asemănătoare au fost de 45.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere. Este vorba de directiva europeană care reglementează achizițiile publice și atribuirea de contracte pentru sectorul de utilități (apă, energie, transport și poștă).

"Această directivă a fost publicată la 28 martie 2014, iar statele membre au avut la dispoziție mai mult de doi ani pentru transpunerea lor în legislația națională. Prin urmare, întârzierea este cu atât mai surprinzătoare, deoarece modificarea legii privind achizițiile publice a fost anunțată ca fiind una dintre principalele reforme ale actualului guvern croat. De aici, se poate deduce că guvernul nu este în măsură să-și îndeplinească în timp util obligațiile asumate" - se spune în comunicatul ONG-ului Pametno, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
17
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău