Croația nu va tolera migrația ilegală

  • 02 Septembrie 2019 12:12
Croația nu va tolera migrația ilegală

Ministrul croat de interne, Davor Božinović, a declarat că în Croația valul migrator este mai puțin intens decât acum patru ani, dar se observă o ușoară creștere a numărului migranților ilegali. În acest sens, Božinović a declarat că Zagrebul nu va tolera intrările ilegale ale migranților. "Valul migrator nu s-a oprit niciodată complet, citat de RADOR.

Este de mai mică intensitate decât în 2015, deoarece s-a schimbat și poziția Occidentului față de migranți" - a declarat Božinović, explicând că statele Uniunii Europene nu mai primesc migranți ilegali, iar Croația, care are cea mai lungă frontieră externă a UE, se află sub presiunea migranților staționați în țara vecină, Bosnia și Herțegovina.

"BiH cazează migranții în imediata apropiere de frontiera croată și îi îndeamnă să intre pe teritoriul croat, însă mesajul nostru este că Poliția croată nu va permite trecerile ilegale de frontieră" - a declarat Božinović, adăugând că este conștient că situația din BiH nu este simplă, avându-se în vedere situația politică internă și împărțirea responsabilităților.

"Problema constă în faptul că, așa cum au recunoscut, nu fac nimic pentru a opri migranții care intră pe la frontiera lor de est (Serbia, n.r)" - a declarat Božinović, adăugând că în comparație cu anul trecut numărul trecerilor ilegale de frontieră este în creștere.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău