Criza ucraineană: Boris Johnson se deplasează joi, 10 februarie, în Polonia și la sediul NATO

  • 09 Februarie 2022 13:51
Criza ucraineană: Boris Johnson se deplasează joi, 10 februarie, în Polonia și la sediul NATO

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va deplasa joi în Polonia și la sediul NATO din Bruxelles, în contextul tensiunilor legate de situația de securitate în Ucraina, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Un purtător de cuvânt al diplomației de la Varșovia a anunțat miercuri că Boris Johnson, însoțit de premierul polonez Mateusz Morawiecki, le va face o vizită militarilor britanici desfășurați în Polonia. De asemenea, el se va întâlni cu președintele Andrzej Duda, a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform unui comunicat al NATO, premierul britanic va avea tot joi o întrevedere cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la Bruxelles. Comunicatul nu menționează agenda discuțiilor.

Vizitele lui Boris Johnson au loc în contextul eforturilor occidentale de detensionare a situației de la granița ruso-ucraineană, unde Moscova a trimis peste 100.000 de militari.

Ministrul apărării de la Londra, Ben Wallace, a afirmat recent că Marea Britanie va suplimenta cu 350 de militari contingentul din Polonia. Anul trecut, Londra a trimis 100 de militari pentru a ajuta Polonia să răspundă crizei migranților la frontiera cu Belarus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău