Criza submarinelor: Ambasadorul francez va reveni la Washington săptămâna viitoare, a decis Emmanuel Macron după convorbirea cu Joe Biden

  • 22 Septembrie 2021 19:54
Criza submarinelor: Ambasadorul francez va reveni la Washington săptămâna viitoare, a decis Emmanuel Macron după convorbirea cu Joe Biden

Președintele francez Emmanuel Macron își va trimite săptămâna viitoare înapoi ambasadorul la Washington după ce omologul său Joe Biden a recunoscut că o consultare a Franței înainte de anunțarea pactului de securitate cu Australia ar fi prevenit o dispută diplomatică, a anunțat miercuri președinția franceză, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Săptămâna trecută, Franța și-a rechemat ambasadorii din SUA și Australia, după ce SUA și Regatul Unit au semnat un acord pentru submarine nucleare cu Australia, determinând Canberra să renunțe la acordul cu Franța în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Miercuri, Macron și Biden au purtat o discuție telefonică în cadrul căreia cei doi lideri au convenit să lanseze consultări aprofundate pentru reconstruirea încrederii, a precizat Palatul Elysee într-un comunicat. Macron și Biden urmează să se întâlnească în Europa la sfârșitul lui octombrie.

SUA s-au angajat, de asemenea, să-și sporească sprijinul pentru misiuni de combatere a terorismului conduse de națiuni europene în regiunea africană Sahel, a mai precizat sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău