Criza refugiaților din 2015, cea mai mare provocare pentru Merkel în postul de cancelar, alături de pandemie

  • 08 Noiembrie 2021 09:46
Criza refugiaților din 2015, cea mai mare provocare pentru Merkel în postul de cancelar, alături de pandemie

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, spune că Germania a reușit să gestioneze criza refugiaților din 2015, când sute de mii de migranți au intrat în această țară, într-un interviu citat luni de dpa, scrie AGERPRES.

Merkel a fost întrebată în interviul difuzat duminică de Deutsche Welle cum apreciază acum cele spuse atunci, în 2015, când a declarat: "Putem face asta" (Wir schaffen das), referindu-se la preluarea de către Germania a unui număr fără precedent de refugiați.

"Da, am reușit. Dar prin ' noi ' mă refer la numărul realmente mare de oameni din Germania care au ajutat ca acest lucru să fie posibil: mulți primari, mulți voluntari", precum și la cei mulți care continuă să-și susțină noii prieteni, vecini și colegi de muncă, a răspuns Merkel.

Ea a admis că "nu toate au mers exact cum ar fi trebuit", dar a calificat drept un succes major faptul că Germania a primit un număr atât de mare de refugiați, dintre care mulți deja s-au stabilit și muncesc în această țară.

Angela Merkel a calificat criza refugiaților și pandemia de COVID-19 ca fiind cele două evenimente care au reprezentat pentru ea "personal" cele mai mari provocări din mandatul de cancelar.

"Poate pentru că au fost crize în care am văzut clar că oamenii sunt direct afectați, că viețile lor sunt în joc. Pentru mine acestea au fost cele mai mari provocări", a spus ea.

Merkel a mai notat că Uniunea Europeană trebuie să găsească "un sistem comun de abordare a azilului și migrației" și să creeze "un echilibru și autoreglementare între țările de origine și cele în care intră prima dată refugiații", pentru a-i putea ajuta în mai mare măsură pe aceștia din urmă și a combate cauzele de bază pentru care oamenii pleacă din țările lor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău