Criza refugiaților: Turcia amenință Bruxelles-ul

  • 08 Aprilie 2016 08:53
Criza refugiaților: Turcia amenință Bruxelles-ul

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că țara sa nu va continua implementarea acordului cu Uniunea Europeană privind imigrația, dacă Bruxelles-ul nu își va îndeplini promisiunile făcute.

Ankara a acceptat să primească înapoi imigranții și refugiații care au traversat Marea Egee pentru a ajunge ilegal în Grecia, după data de 20 martie, dacă aceștia nu solicită azil sau dacă cererile de azil le sunt respinse.

La rândul său, Europa va primi mii de refugiați sirieni direct din Turcia și va răsplăti această țară cu bani, ridicarea vizelor de călătorie și avansarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE. Avertismentul de joi al lui Erdogan vine la o zi după ce Turcia și Germania au subliniat că acordul, ce își propune să oprească afluxul de imigranți către insulele grecești, dă semne de succes.

Cu toate acestea, expulzările imigranților către Turcia, începute luni, au intrat deja în blocaj, în condițile în care Grecia face față cu greu numărului tot mai mare de cereri de azil.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 50.000 de refugiați și imigranți sunt izolați pe teritoriul Greciei, după ce, în februarie, închiderea granițelor a blocat ruta balcanică folosită de mii dintre aceștia pentru a ajunge în vestul Europei, în 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău