Criza provocată de coronavirus face ravagii în Coreea de Nord. Raportor ONU: „Au fost raportate decese din cauza foametei”

  • 11 Martie 2021 13:26
Criza provocată de coronavirus face ravagii în Coreea de Nord. Raportor ONU: „Au fost raportate decese din cauza foametei”

Coreea de Nord, „cea mai închisă țară din lume,” s-a transformat și mai mult într-o fortăreață, de la începutul pandemiei. Țara care nu a raportat niciun caz de COVID ar fi construit un nou centru de detenție pentru cei care încalcă măsurile de carantină impuse, susține un raportor ONU pentru Coreea de Nord, care descrie proporțiile dezastrului: copii și bătrâni care cerșesc, oameni morți de foame, scrie Digi24.ro

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Covid-19 pe teritoriul său până acum. Potrivit datelor OMS, au fost efectuate 13.259 teste de screening, toate cu rezultate negative.

Frontiera terestră dintre Coreea de Nord și China a fost închisă, zborurile internaționale interzise, iar călătoriile strict restricționate, relatează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Condițiile de viață ale locuitorilor țării s-au înrăutățit în mod clar, a avertizat miercuri Tomás Ojea Quintana, raportorul special al Națiunilor Unite. 

„Un nou centru de detenție pentru persoanele care încalcă măsurile de carantină ar fi fost construit în provincia Hwanghae de Nord”, a spus el.

Declinul economiei țării s-a intensificat odată cu închiderea frontierelor, iar ajutor umanitar nu mai vine. 

„Au fost raportate decese din cauza foametei, precum și o creștere a numărului de copii și vârstnici care apelează la cerșetorie, deoarece familiile nu sunt în măsură să-i susțină”, a mai afirmat raportorul ONU.

Coreea de Nord, care face parte din schema Covax, va primi 1,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău