Criză politică la Comrat? O nouă tentativă de aprobare a Executivului local a eșuat

  • 11 August 2023 12:47
Criză politică la Comrat? O nouă tentativă de aprobare a Executivului local a eșuat

O nouă tentativă de aprobare a Executivului local de la Comrat a eșuat, fiind a treia încercare când deputații din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia s-au întrunit pentru a discuta acest subiect. Ședința a durat puțin peste o oră, iar dezbaterile au avut loc pe tonuri ridicate, transmite Radio Chișinău.

Unii dintre deputații Adunării Populare au subliniat că în regiune se atestă o criză politică.

Alții au ținut să o acuze pe Evghenia Guțul, noua bașcană, de faptul că lansează minciuni atunci când spune că deputații o împiedică să-și implementeze proiectele.
Totodată, ei au accentuat că Găgăuzia se află astăzi într-o izolare, remarcând faptul că la evenimentul de învestire a Evgheniei Guțul nu a fost prezent niciun ambasador, nici măcar cei ai Turciei și Rusiei, care, potrivit lor, ar fi principalii parteneri ai regiunii.

Divergențele de la Comrat au loc după ce la finele lunii trecute aleșii locali din regiunea găgăuză au refuzat să voteze pentru noua componență a organului executiv, propusă de bașcanul Evghenia Guțul, și anunțată de pe un ecran mare de către Ilan Șor.

Mai mulți deputați din regiune îi acuză pe bașcan și pe membrii fostului partid Șor, scos în afara legii, că i-ar fi intimidat și amenințat pentru a accepta noua componență a Comitetului Executiv.

Ilan Șor, care a fugit în Israel de justiția din Republica Moldova, a amenințat cu dizolvarea Adunării Populare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău