Criză după asasinarea jurnalistului slovac. Guvernul poate rămâne fără majoritate

  • 02 Martie 2018 16:54
Criză după asasinarea jurnalistului slovac. Guvernul poate rămâne fără majoritate

Presiune majoră în cadrul coaliției de guvernare din Slovacia, după unda de șoc provocată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak. Se cere demisia ministrului de Interne. Între timp, poliția anunță arestarea unor oameni de afaceri italieni citați în ancheta de corupție la care lucra fostul jurnalist. Pe fir a intrat și Comisia Europeană.

Potrivit stiri.tvr.ro, ancheta din Slovacia face progrese modeste în cazul Kuciak. Au fost făcute percheziții în câteva locuințe din estul țării și au fost operate arestări în rândul unor oameni de afaceri italieni suspectați că ar avea legături cu mafia calabreză, ce ar opera în Slovacia. Aceștia erau citați în ultimul articol al lui Jan Kuciak, publicat de site-ul de știri la care lucra. A fost găsită și o armă, dar experții spun că nu este arma crimei.

Între timp, la locul crimei au ajuns și familiile victimelor. Jan Kuciak a fost ucis în propria casă alături de iubita sa. Devastată de durere, mama fetei a declarat că nu are încredere în echipa slovacă de anchetatori. Mai multi experți străini au ajuns la Bratislava pentru a sprijini autoritățile în anchetă.

Ministrul Culturii a demisionat pe fondul scandalului. Doi oficiali slovaci, apropiați premierului și  menționați în ultimul articol al lui Jan Kuciak, au demisionat în așteptarea rezultatelor anchetei. Un mic partid ar putea părăsi coaliția de guvernare după ce a insistat fără succes pentru demisia ministrului de Interne. Ceea ce ar putea duce la căderea guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Iar Comisia Europeană cere explicații Bratislavei în legătură cu suspiciunile de deturnare de fonduri europene în această țară, dezvăluite de fostul jurnalist.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău