Criza din Ucraina: ONG-urile solicită comunității internaționale acțiuni comune

  • 27 Martie 2014 18:16
Criza din Ucraina: ONG-urile solicită comunității internaționale acțiuni comune

Societatea civilă din Republica Moldova salută reacția comunității internaționale la acțiunile abuzive întreprinse de Federația Rusă în Ucraina și totodată se arată îngrijorată de evoluțiile din regiune.

Mai multe ONG-uri  care fac parte din Platforma Națională a Parteneriatului Estic, au lansat astăzi un apel către Uniunea Europeană de a semna în regim de urgență Acordul de Asociere cu Republica Moldova. 

În apelul lor, reprezentanții ONG-urilor au cerut solidarizarea autorităților din statele Parteneriatul Estic și acțiuni comune împotriva unor eventuale presiuni din partea Rusiei.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului Sergiu Ostaf  a venit cu mai multe recomandări atât pentru liderii europeni cât și pentru autoritățile și politicienii de la Chișinău.

Directorul de Programe la Asociația pentru Politică Externă Victoria Bucătaru a subliniat una dintre vulnerabilitățile Republicii Moldova de care s-ar putea folosi Federația Rusă ca pretext pentru o eventuală intervenție. 

Reprezentanții ONG-urilor au adoptat și o declarație de condamnare a acțiunilor Federației Ruse de intervenție cu forță soldate cu anexarea de facto a Republicii Autonome Crimeea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:1,03 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău