Criza din Siria: Armata siriană a început mobilizarea trupelor la granița cu Turcia

  • 14 Octombrie 2019 09:25
Criza din Siria: Armata siriană a început mobilizarea trupelor la granița cu Turcia Mediafax

Armata siriană a început să-și mobilizeze trupele pe fronturile de luptă din nordul Siriei pentru a „se confrunta cu o agresiune a Turciei” pe teritoriul său, a informat duminică presa de stat de la Damasc, citată de Reuters, potrivit Mediafax.

Mass-media nu a anunțat locurile unde vor fi amplasate trupele, după începerea ofensivei militare turce care cu ajutorul forțelor de opoziție siriene a confiscat teritoriul de la frontieră de la miliția kurdă, potrivit sursei citate

Armata siriană se va mobiliza pe toată lungimea frontierei cu Turcia, într-un acord cu administrația kurdă din nordul Siriei pentru a ajuta la respingerea unei ofensive turcești, a anunțat duminică administrația kurdă.

Desfășurarea armatei ar sprijini Forțele Democrate Siriene conduse de kurzi în combaterea „acestei agresiuni și eliberarea zonelor prin care armata turcă și mercenarii au intrat”, a spus acesta, cu referire la rebelii sirieni sprijiniți de Turcia.

Acesta ar permite, de asemenea, eliberarea altor orașe siriene ocupate de armata turcă, cum ar fi Afrin, se arată în comunicat. Armata turcă și aliații săi rebeli sirieni au alungat forțe kurde din Afrin în 2018.

Armata Turciei a lansat miercuri operațiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău