Criza din Golf | Arabia Saudită a extrădat aproximativ 15.000 de cămile qatariote

  • 21 Iunie 2017 09:41
Criza din Golf | Arabia Saudită a extrădat aproximativ 15.000 de cămile qatariote

Arabia Saudită, care a rupt relațiile cu Qatarul pe 5 iunie, a emis ordine de extrădare vizând aproximativ 15.000 de cămile qatariote. Animalele au fost blocate zile întregi la granița dintre cele două monarhii din Golful Persic, fără apă și mâncare, scrire Foreign Policy.

„Cămilele mureau de foame. O parte dintre masculi s-au luptat și sunt în stare foarte proastă”, s-a plâns un proprietar de cămile din Qatar, furios. „Fratele meu încă mai are 10 sau 11 cămile în Arabia Saudită”, a adăugat el.

Imagini cu animalele înfometate au apărut în ziarele din Qatar pe 19 iunie, stârnind nemulțumirea populației, transmite Digi24.ro.

În fața valului de furie populară, autoritățile au trimis provizii pentru animale și au construit adăposturi temporare. În cele din urmă, animalele au ajuns înapoi în Qatar.

Qatarul, o peninsula cu suprafața de 11.500 de kilometri pătrați din Golful Persic, nu are suficiente zone cu vegetație pentru a hrăni cămilele, care reprezintă o parte importantă a culturii tradiționale și care au un rol important în turism. În trecut, multe familii qatariote își trimiteau cămilele să se hrănească în Arabia Saudită.

Păstorii de cămile sunt nemulțumiți de criza izbucnită între Doha și majoritatea statelor din Golf. „Vrem pur și simplu să ne trăim viața, să mergem în Arabia Saudită și să avem grijă de cămilele noastre și să ne întoarcem (în Qatar – n.r.) pentru a avea grijă de familia noastră”, s-a plâns un crescător de animale.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrainul și Egiptul și-au întrerupt la începutul lunii relațiile cu Qatarul, acuzând Doha că susține financiar terorismul în Orientul Mijlociu și în alte părți - o acuzație pe Doha o respinge.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău