Criza din Crimeea: Șapte țări din G8 condamnă Rusia

  • 03 Martie 2014 09:43
Criza din Crimeea: Șapte țări din G8 condamnă Rusia

Șapte țări din Grupul celor opt au condamnat într-o declarație comună poziția Federației Ruse cu privire la Ucraina și au anunțat că își suspendă participarea la pregătirile pentru summit-ul G8 de la Soci.

Într-o declarație remisă de Casa Albă, ai cărei semnatari sunt liderii Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii și SUA se menționează că acțiunile Rusiei în Ucraina sunt contrare principiilor și valorilor conform cărora funcționează G7 și G8.

Prin urmare, semnatarii au decis  să oprească pentru moment participarea la activitățile de pregătire a summit-ului, programat să aibă loc în luna iunie, la Soci, până când situația va permite G8 să poarte discuții semnificative în acest sens" - se arată în declarație. Documentul a fost semnat și de Consiliul European și Comisia Europeană. 

Semnatarii au cerut Moscovei să își rezolve problemele de securitate și cele legate de drepturile omului în contextul evenimentelor din Ucraina prin negocieri directe și cu participarea observatorilor internaționali sau prin intermediul ONU și OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău