Criză de potențiali judecători și procurori. Institutul Național al Justiției a prelungit concursul de admitere

  • 08 August 2017 17:58
Criză de potențiali judecători și procurori. Institutul Național al Justiției a prelungit concursul de admitere

Consiliul Institutului Național al Justiției a decis să prelungească, până pe 28 august, termenul de înscriere la Concursul de admitere. Data limită, anunțată inițial, a fost 4 august. Potrivit informațiilor oferite de INJ, termenul de depunere a dosarelor la concurs a fost prelungit, pentru a oferi posibilitatea înscrierii unui număr mai mare de candidați. Nu se știe, deocamdată, câte persoane au depus dosarele.

Conducerea INJ susține că numărul mic de candidați este o consecință a noilor reguli care au fost instituite în acest an. Conform acestora, candidații la studii de formare inițială pentru funcția de procuror în cadrul INJ trebuie să dețină diplomă de magistru în drept.

”Mulți doritori de a depune actele la formare inițială pentru funcția de procuror nu pot prezenta dosarele, pentru că nu dețin diplomă de magistru în drept. Unii prezintă Comisiei de organizare și desfășurare a concursului de admitere doar adeverințe de la universitate prin care demonstrează că ei fac în prezent studii de masterat în drept și, evident, sunt respinși”, se menționează în răspunsul INJ, pentru BizLaw.

Totodată, la admiterea din acest an nu mai pot candida pentru funcția de judecător absolvenții facultăților de drept cu stagiu de muncă în funcția de jurisconsult.

Citiți detalii pe Bizlaw.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău