Criza de pe piața de asigurări ia amploare

  • 12 Octombrie 2019 12:37
Criza de pe piața de asigurări ia amploare

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că în afară de ”Moldova-Astrovaz„ S.A. și ”Klassika Asigurări„ S.A., aflate deja în procedură de remediere financiară, are în vizor și alte companii cu probleme, scrie mold-street.com.

Autoritatea de supraveghere îndeamnă participanții la piața de asigurări să-și onoreze obligațiile asumate și menționează că va continua că implementeze reguli în materie de reglementare și supraveghere a entităților, în vederea protejării consumatorilor de practicile abuzive.

În context, CNPF relevă că în vizorul autorității de supraveghere sunt și alte companii de asigurări care, având o capitalizare insuficientă, nu întrunesc pe deplin criteriile în materie de solvabilitate și rezerve tehnice – precondiții determinante în activitatea unui asigurător.

Deși CNPF nu menționează, dar o situație dificilă se atestă și la sistemul Cartea Verde. Astfel pe piața moldovenească s-a extins semnificativ fenomenul falsificării polițelor de asigurare Carte Verde, fapt ce a pus în gardă și Consiliul Birourilor, Organizația de Management a sistemului Cartea Verde.

Anterior Moldova a fost de câteva ori în situația de suspendare din sistemul Carte Verde. Ba chiar a existat riscul de a fi eliminată complet.

În prezent pe piață sunt active 14 companii de asigurări. Față de patru CNPF a inițiat mai multe măsuri de remediere. E vorba de Garanție, Galas, Klassika Asigurări și Moldova-Astrovaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău